Peter, schaam je!


Donderdag 17 augustus was een enerverende dag. Na maanden voorbereiding kon deze website dan eindelijk de lucht in. Binnen een uur waren er op één moment 45 bezoekers op de website. 33 minuten nadat de website live ging, kwam al de eerste tip binnen. De teller stond uiteindelijk op 12 tips. Allemaal mensen die ons initiatief ondersteunen en het de familie van Wies gunnen dat de zaak na 34 jaar wordt opgelost. Dat geeft hoop!

Uiteraard kan het niet alleen rozengeur en maneschijn zijn. Op een regionaal platform maakte ene Peter het wel heel erg bont. ‘Wies had niet zo’n grote mond moeten hebben en zo ruig moeten zijn, dan had ze nu nog geleefd’. Daarnaast zegt hij nog wat onaardige dingen. Hoe bot kun je zijn en hoe weinig empathie heb je voor de familie van Wies die deze ‘intelligente’ inbreng natuurlijk ook onder ogen krijgt. Gelukkig gaan meteen enkele vrouwen in tegen deze ongekend boude uitspraken. En dat stemt dan ook meteen een stuk vrolijker.

Wie de blog van Annelies, de oudere zus van Wies, leest, ziet dat Wies twee kanten had. Thuis was ze op en top verzorgend. Voor haar neefjes en nichtjes geen groter feest dan mogen logeren bij tante Wies. In het weekend hield Wies van uitgaan. Ze maakte werk van haar outfit en van haar sieraden. Ze kwam graag wat ruiger voor de dag. De reactie van bovengenoemde Peter doet een beetje vermoeden dat Wies door haar gedrag en outfit er om heeft gevraagd misbruikt en vermoord te worden. Peter, dat kun je toch niet menen? Wat heb jij zelf niet allemaal tijdens je jonge jaren en tijdens het stappen uitgevreten? Was dat altijd even subtiel, fijnzinnig of waren er momenten bij die we eerder kunnen typeren als lomp en ordinair?

Van mij een groot compliment voor de vrouwen die meteen op deze Peter reageerden. Hun verontwaardiging en onbegrip is volledig terecht. Er is geen enkele reden, geen enkele, om Wies te misbruiken en te vermoorden. Kleding, outfitkeuze, daar is iedereen vrij in. Ik hoop dat jullie, en alle andere vrouwen, meehelpen om de dader van de moord op Wies na 34 jaar te vinden. Namens de familie, alsjeblieft, ga naar onze speciale Facebookpagina, volg deze, deel deze en blijf met ons meedenken.

We hopen dat jullie meehelpen om deze zaak op te lossen. Graaf nog eens in je geheugen, én in je foto-albums. Kijk of daar herinneringen in vastliggen over:

  1. Het in 1989 al wat oudere en lawaaierige bestelbusje met aan de rechterkant een rolluik en aan de linkerkant waarschijnlijk een schuifdeur. Wat kan het merk of type zijn geweest? In welk bedrijf of in welke branche werd zo'n busje gebruikt? Wie reed destijds in zo'n busje?
  2. De twee jonge mannen met wie Wies op de Budelse kermis werd gezien. Één met opvallend blonde krullen tot op de schouders. De ander met 'borstelig' haar. Twee jonge mannen, niet per se de dader, maar beiden hebben zich nog nooit met hun verhaal bij de politie gemeld. Wie zijn deze mannen?                                                                                                        

 

Team wieshensen.nl 


@Peter, je zult het echt allemaal niet zo rottig bedoeld hebben. Maar heel fijn om te lezen was het niet. Liever horen we of je nog informatie of tips hebt. 😊