PUPPY LOVE – GRAAG HET HELE VERHAAL!

Puppy Love is een film uit 2023. Geen beste film, geen aanrader en geen film die ook maar iets te maken heeft met de moord op Wies Hensen. Verderop meer over de titel, want we noemen die natuurlijk niet voor niets.

Eerst een verhaal over tips en tipgevers. Zij zijn de zuurstof van ons initiatief. We nemen een aantal tips met jullie door, waaronder zeker ook de tip die leidde tot wat wij het Budelse scenario noemen. Zie onze blog Wieshensen.nl | Wiet het weet mag het zeggen

Tips geven soms hoop, maar na hoop volgt ook wel eens teleurstelling. Mocht de moord op Wies ooit opgelost worden, dan zullen wij altijd met enige opwinding terugdenken aan onze eerste tipgever. Diens tip kwam binnen op donderdag 17 augustus om 12.23 uur. Precies 23 minuten nadat onze website live was gegaan! De letterlijke tekst: ‘Ik denk te weten wie die twee mannen kunnen zijn en die toen zo'n busje reden’. Uiteraard zochten we snel contact met deze tipgever, een betrouwbare man die ervan overtuigd was dat hij op het goede spoor zat. Zo overtuigd dat we hem, ook op zijn verzoek, snel in contact brachten met de politie. Enkele uren later was duidelijk dat de mannen die hij op het oog had, al eerder in het onderzoek waren genoemd. Onderzoek pleitte hen ook nu weer vrij. Later werden diezelfde namen nog enkele keren bij ons gemeld. Dat je voldoet aan een signalement is soms pure pech.

Nogal wat tipgevers wijzen ons op de Duitse militairen die destijds in Budel gelegerd waren. Anderen zoeken het bij criminelen in Bergeijk of in Weert. Weer anderen bij aannemers en bouwvakkers die destijds meebouwden aan de wijk Schepelweijen. Ook al snel kwam een hele serieuze tip binnen van een man die absoluut anoniem wilde blijven. ‘ik ken een man met die blonde krullen, dat busje ken ik ook nog, ook de cafés waar hij vroeger kwam, en nog veel meer’. Uiteraard spraken we deze man. Een man die oprecht in zijn maag zat met de gedachte dat hij de moordenaar goed kende. Hij wist alles van de man, de naam van zijn vrouw, eerdere werkgevers, maar nou net niet zijn naam. Het heeft ons veel werk gekost om die naam te achterhalen. Toen we alle informatie bij elkaar hadden hebben we deze uiteraard overhandigd aan de politie. We weten nog niet wat het onderzoek heeft opgeleverd.

Een nieuwe tip, een nieuw scenario.

Een écht grote tip kregen we al een flinke tijd terug. Pas in onze vorige blog traden we hier mee naar buiten. Lees hier deze blog Wieshensen.nl | Wiet het weet mag het zeggen . Kortweg luidt het verhaal van de tipgever:

‘Wies is een café ingedoken en daar haar moordenaar tegen het lijf gelopen. Het was nooit de bedoeling haar te vermoorden. Maar een vrijage liep vreselijk uit de hand. Ik weet wie de dader is en wie er ook bij betrokken waren. En van andere mensen die weet hebben van wat er is gebeurd. Alle namen heb ik ook bij de politie gemeld.”

We kregen nogal wat reacties van mensen die vermoeden dat het hier om de Lucky Bar gaat, een café waar Wies veel kwam. Toen haar lichaam en kleding werden gevonden trof de politie ook een aansteker van de Lucky Bar aan. Dat zegt allemaal niet per se iets. De eigenaar van de Lucky Bar en nog twee mannen zijn destijds gearresteerd, maar uiteindelijk zijn zij vrijgepleit. Dat wil niet zeggen dat er niet iets in de Lucky Bar kan zijn gebeurd en dat de moordenaar kan komen uit de kring mensen die daar op die bewuste dinsdagavond 29 augustus 1989 aanwezig was. Waar de tipgever in zijn hierboven flink ingekorte verhaal op wijst is dat hij alle namen van die aanwezigen ook aan de politie heeft overhandigd. En ook heel specifiek de namen van de mannen die een rol speelden bij het overlijden van Wies. Dat maakt het spannend en curieus. In dat geval zijn er nogal wat mensen (mannen én vrouwen) die weet hebben van wat er die avond is gebeurd. De politie is uiteraard benieuwd naar hun verhaal. De tipgever geeft ook aan dat er na de vaststelling dat Wies was overleden door de betrokken mannen zeer dringend is opgeroepen om hierover toch vooral te zwijgen. Een ontluisterend verhaal als het waar is. Maar net zo ontluisterend als het niet waar is. Het is heel belangrijk dat mensen dit verhaal hetzij bevestigen, hetzij ontkrachten.

Puppy
Tot slot, de blog waarin dit Budelse scenario werd onthuld werd al snel door honderden mensen gelezen! Ook in dit geval meldde zich weer snel een anonieme tipgever met de suggestie dat ‘er iemand officieel in verdenking is gesteld.’ Hij eindigt met de oproep ‘laat een bericht achter met de schuilnaam Puppy als je het verhaal wilt horen, dan neem ik terug contact op’. Beste tipgever, je weet onze website en ons tipformulier te vinden. We zijn uiteraard heel benieuwd naar jouw verhaal.

Puppy en Team wieshensen.nl

Uw mailadres wordt niet opgeslagen of getoond. U hoeft niet in te loggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Katrina981
4 maanden geleden

Ik hoop echt dat mensen die er eventueel bij waren eindelijk de moed verzamelen en ermee voor de dag komen. Doe het alsjeblieft!