WIES HAD AFGESPROKEN MET IEMAND UIT LOMMEL OF WEERT

Wat is er precies gebeurd op die dinsdagavond nadat Wies en de 2 mannen om 21.45 uur bij de draaimolen werden weggestuurd? Is Wies met die mannen in de auto gestapt en zijn zij verantwoordelijk voor de moord? Of hebben Wies en die mannen afscheid van elkaar genomen en is Wies daarna, op straat of misschien wel in een kroeg, haar latere moordenaar tegengekomen?

Het is allemaal mogelijk. Sommige tips wijzen op het ene scenario, andere op het andere. Een aantal tipgevers zoekt de dader meer in Weert of Lommel. Twee plaatsen waar Wies graag en veel uitging. Op de zaterdagavond voor de moord ging Wies bijvoorbeeld nog stappen in Lommel.

In dat geval is het aannemelijk dat Wies tijdens het uitgaan al met iemand of met meerdere personen heeft afgesproken om elkaar op deze dinsdagavond te treffen op de Budelse kermis. Op een bepaalde plek op het kermisterrein of een bepaalde kroeg. Deze bekende(n) heeft of hebben Wies op de afgesproken plek getroffen. Het kan dan heel goed gaan om de twee mannen met wie Wies ook op de kermis is gezien. Maar het kunnen ook andere mannen zijn die ze dan pas na 21.45 uur heeft getroffen.

We zijn sterk afhankelijk van tips uit steden of dorpen waar Wies graag kwam. Weert en Lommel horen daar zeker bij. We zoeken mensen die meer weten. Met wie ging Wies om? Reed een van hen in een oude en lawaaierige bestelbus, bouwjaar uit de jaren ’70? Of in een VW Golf.

Zie onze vorige blog.

Ook in dit geval ging het om sterke mannen. Ze moeten, bijvoorbeeld door werk of familie, bekend zijn met de omgeving Loonderweg in Dommelen.

Hopelijk heb jij informatie of ideeën. Heb jij zelf een idee over wat er gebeurd kan zijn en wil je dat met ons delen? Zet je scenario op papier en mail het ons via het tipformulier. Ben je niet zo’n schrijver? Bel dan met 06 21540213 en deel je scenario met ons, dan werken wij het voor je uit.